kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram Ledger Nano X Trezor T Keep Key

Pasívny príjem alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ATOM (COSMOS) ako eurá v banke



14.2.2020 (aktualizované 15.11.2021)     Späť
Cosmos (ATOM) pasívny príjem s peňaženkou Exodus


Ako sme vám už v minulých článkoch spomínali, Exodus nám dáva jednu z možností ako pasívne zarábať skrz nákupu a držania kryptomien. Tieto kryptomeny nám dokážu za odmenu dávať iné a tak vytvárajú zárabok. Popri kryptomenách, ktoré sme vám už predstavili v posledných týždňoch ( NEO, Algorand, Cardano, a ďalšie ) a veríme, že viacerým z vás už priniesli zaujímavé skúsenosti a možno aj pár eur do krypto peňaženiek, je na Exoduse sprístupnená aj kryptomena Atom, ktorá je poháňa sieť Cosmos. Ak chcete vedieť o Exodus peňaženke odporúčame článok Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke

Exodus patrí medzi takzvané hot peňaženky. Ak je vaším cieľom maximálna bezpečnosť vaších kryptomien, pozrite si takzvané cold peňaženky ako napríklad Trezor One. , jeho novšiu verziu Trezor T , Nano ledger X alebo KeepKey .



Čo je to COSMOS (ATOM)?

Spoločnosť Cosmos, ktorú zakladajúci tím označil za „internet blockchainov“, si kladie za cieľ vytvoriť sieť krypto sietí zjednotených open source nástrojmi. Zameranie na prispôsobiteľnosť a interoperabilitu odlišuje Cosmos od iných projektov.

Namiesto uprednostňovania vlastnej siete je jej cieľom podporovať ekosystém sietí, ktoré dokážu programovo zdieľať údaje a tokeny bez toho, aby činnosť zabezpečovala centrálna strana. Každý nový nezávislý blockchain vytvorený v Cosmose (nazývaný „zóna“) je potom pripojený na Cosmos Hub, ktorý udržuje záznam o stave každej zóny a naopak.

Jeho úlohou je uľahčovať interoperabilitu medzi všetkými zónami v sieti sledovaním ich stavov. Cosmos Hub je blockchain typu proof-of-stake a je poháňaný svojou natívnou kryptomenou ATOM. Čím viac blockchainov Cosmos v budúcnosti prepojí tým väčšiu hodnotu (nemýliť si s cenou, aj keď to môže rovnako platiť aj pre cenu tokenu) bude ATOM mať.

Základným algoritmom siete je Tendermint BFT (Tendermint Byzantine Fault Tolerance).

Zóny blockchainu Cosmos

Zóny sú pripojené k Cosmos Hubu prostredníctvom komunikačného protokolu Inter-Blockchain (IBC) , čo je mechanizmus, ktorý umožňuje, aby informácie voľne a bezpečne prechádzali medzi každou pripojenou zónou.

Akonáhle je zóna pripojená k Cosmos Hubu, je interoperabilná s každou ďalšou zónou pripojenou k hubu, čo znamená, že blockchainy s nesmierne rôznymi aplikáciami, validátormi a konsenzus mechanizmami si môžu vymieňať dáta.

Súčasnosť

Používatelia, ktorí chcú vedieť o aktuálnom stave vývoja spoločnosti Cosmos, môžu sledovať road mapu prostredníctvom webovej stránky.



Exodus a Cosmos

Kde nájdem peňaženku Exodus?

Peňaženku stiahnete z oficiálnych stránok projektu Exodus.

Ako začať staking?

V prípade kryptomeny ATOM už nestačí len poslať kryptomenu do peňaženky, ako to bolo napríklad v prípadoch kryptomien Algorand alebo NEO, o ktorých sme písali. Ďalej je nutné ATOM tokeny zablokovať, čo znamená, že ich po tomto, kroku nebudete môcť používať na platby.

Nie je možné zablokovať ľubovoľnú čiastku ATOM tokenov. Môžete si vybrať buď 25%, 50% alebo 100% všetkých tokenov, ktoré máte aktuálne v Exodus peňaženke.

Začatie stake processu s Cosmos (ATOM)

Staking Cosmos (ATOM) práve prebieha

Staking tokenu ATOM je aktívny



Ako a kde získam prvé Cosmos (ATOM) potrebné na staking?

O burzách, ktoré ATOM predávajú sme písali v článku Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke. Ak nechcete ísť na burzu a máte už nejaké kryptomeny v peňaženke Exodus je možné vymeniť inú kryptomenu za ATOM rovno v peňaženke Exodus. Viď obrázky nižšie.

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň - výmena kryptomien za ATOM



Ako ukončiť staking alebo ako urobiť unstake?

Staking začína v momente, keď si vaše ATOM tokeny zablokujete na staking. Unstake je potrebné vykonať nasledovne a dôležité je, že vaše tokeny budú opäť odblokované až po 21 dňoch! Unstake nie je spoplatnený, čiže dostanete späť rovnaké množstvo tokenov ako ste ich zablokovali na staking.

Unstake je obmedzený rovnako ako pri stakingu. Je možné odblokovať iba 25%, 50% alebo 100% všetkých tokenov, ktoré máte v Exodus peňaženke.

Unstake Cosmos (ATOM)



Ako si pripíšem zarobené kryptomeny?

Je nutné stlačiť tlačidlo Claim, a vaše zarobené kryptomeny budú pripísané takmer okamžite na účet vašej peňaženky. Nemýliť si s unstake-om, ktorý trvá 21 dní. V tomto prípade stále stakujete, iba chcete svoje pasívne zárobky presunúť do vašej peňaženky, pričom stakujete ďalej.

V prípade Algorandu alebo NEO tokenov bolo múdrejšie, ak ste si vyberali vaše zisky v podobe kryptomien čo najmenej. Pretože tieto výbery boli transakcie, ktoré boli spoplatnené.

V sieti Cosmos sú výbery zadarmo, neplatíte nič, čiže toto obmedzenie neplatí.

Výber pasívnych príjmov formov ATOM tokenov

ATOM tokeny pripísané na peňaženku



Minimum ATOM tokenov potrebných na staking

Minimálne množstva ATOM tokenov potrebných na začatie stakingu je 0.05 ATOM tokenov.



Minimum ATOM potrebných na výber

Na výber pasívne zarobených ATOM tokenov je potrebné počkať až zarobíte aspoň 0.005 ATOM. Tento výber nie je spoplatnený.



Je potrebné mať otvorenú peňaženku Exodus?

Peňaženku môžete kľudne zavrieť. Kryptomena ATOM vám bude pribúdať do peňaženky aj tak. Za to, že stakujete ATOM tokeny získavate pasívny príjem vo forme ATOM tokenu.



APY (Annual Percentage Yield)

Definíciu a vysvetlenie toho, čo je APY sme uviedli v článku Algorand a pasívny príjem. APY pre COSMOS je momentálne na úrovni 12,17%. APY sa časom mení, nie je to konštantné číslo. APY je oveľa vyššie ako úroky v tradičných bankách, čo je skvelé. Navyše svoju investíciu máte pod kontrolou práve vy v peňaženke, nie banka.

Odtiaľto plynie aj nedostatok a to ten, že o bezpečnosť investície teda o bezpečnosť Exodusu vo vašom počítači sa staráte vy (zálohy, hack útoky...). V porovnaní s eurom sú kryptomeny veľmi volatilné, čo znamená, že vaša investícia sa zhodnotí 12,17% ročne, ale je možné, že cena za mincu poklesne / porastie veľmi výrazne.



Konkrétny príklad a varovanie

Povedzme, že nakúpite COSMOS v hodnote 1000 eur a hodnota jedného ATOM sa celý rok nezmení. Pri zhodnotení 12,17% budete mať na konci roka ATOM tokeny v hodnote približne 1217,3 EUR. Realita výnosov a strát môže byť absolútne iná pokiaľ cena tokenov ATOM tokenov vyrazí hore a opäť iná no menej prívetivá, keď sa rozhodne ísť opačným smerom. ATOM je jednou z kryptomien, ktoré ponúkajú veľmi vysoké zhodnotenie.

Peňaženka Exodus ponúka rýchly prepočet ziskov avšak v danej kryptomene. Ak by sme kúpili 1000 ATOM tokenov, zisk za 12 mesiacov pri aktuálnych percentách by bol 1873,67 EUR.

Cosmos passive incomes with exodus

V prípade, že sa vám článok páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi na vašich sociálnych sieťach. Napíšte nám do komentára o svojich skúsenostiach s pasívnym príjmom alebo podobnými kryptomenami.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať alebo napíšte nám otázku do komentára nižšie.

Nenesieme žiadnu zodpovednosť za vaše prípadné finančné straty. Články sú výlučne informačného charakteru. Každý by mal obchodovať na vlastnú zodpovednosť a s peniazmi, ktoré je ochotný stratiť.

Ďalšie populárne články

6.11.2021 - 100+ Ethereum decentralizovaných aplikácií roku 2021
28.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Vechain ako eurá v banke
21.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ADA (Cardano) ako eurá v banke
7.2.2021 - 15 proof of work algoritmov poháňajúcich kryptomeny alebo ako funguje ťažba kryptomien
2.1.2021 - Prvá kryptomena nie je Bitcoin
17.1.2021 - Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke
31.1.2021 - NEO-spôsoby ako pasívne zarábať
27.1.2021 - Ako pasívne zarábať s kryptomenou Algorand držanou v peňaženke Exodus
Cosmos (ATOM) novinky
Metaverzum novinky
Play to earn novinky
Novinky 1 2 3 4 5


Folgen Sie uns in den sozialen Medien

kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram kryptotipy.sk Twitter kryptotipy.sk Medium kryptotipy.sk RSS feed

Zdroje







Späť