kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram Ledger Nano X Trezor T Keep Key

NEO-spôsoby ako pasívne zarábať



31.1.2020 (aktualizované 15.11.2021)     Späť
Neo passive incomes with Exodus



Hľadáte spôsoby ako pasívne zarábať? Peniaze na vašom bežnom účte zarábajú asi toľko ako tie zašité do vankúša a vidina nejakého dlhšieho odpočinku od práce sa zdá byť pri pohľade na vašu výplatnú pásku nereálna.

Možností je, ale v dnešnom svete veľa. Avšak treba sa s nimi zoznámiť do hĺbky a naučiť sa ich naplno využívať. Nie všetky z nás urobia “Bezosov”, no povedzme si úprimne, že každé euro, ktoré dorovná aspoň infláciu alebo vám dokonca zaplatí rannú kávu poteší. O to viac, keď ho zarobíte zatiaľ, čo spíte. Lebo takto má správny pasívny príjem vyzerať.

Je pekné si peniaze vydrieť poctivou prácou, ale čo ak túto poctivú prácu môže robiť niekto iný? Alebo ešte lepšie... čo ak ju za vás urobí nejaký stroj? Alebo šikovná aplikácia?

Možno vám rovnako ako mne padla do oka peňaženka Exodus, ktorú sme predstavili v našom predošlom článku o pasívnom zarábaní. Ak sa tak doposiaľ nestalo, tak vás v najbližších týždňoch možno presvedčíme. Je to jeden z tých jednoduchších spôsobov ako svoje už zarobené peniaze trochu využiť a znásobiť.

Exodus patrí medzi takzvané hot peňaženky. Ak je vaším cieľom maximálna bezpečnosť vaších kryptomien, pozrite si takzvané cold peňaženky ako napríklad Trezor One. , jeho novšiu verziu Trezor T , Nano ledger X alebo KeepKey .

Exodus funguje naozaj jednoducho a dokáže ťa odmeňovať za “držanie” niektorej z vybraných kryptomien. Máte ich tam k dispozícii zatiaľ konkrétne sedem (aj keď samozrejme “proof of stake” mien existuje omnoho, omnoho väčšie množstvo. Rovnako ako podobných peňaženiek. Stačí si len vybrať.



Jednou zo spomínaných mien je aj Neo.



Čo je to NEO?

História

Zrodenie projektu NEO začalo v Číne ešte v roku 2014, preto ho považujem za pomerne vyzretý projekt. V tom čase to však bolo AntShares, vytvorený Daom Hongfei a Erikom Zhang. V nasledujúcom roku sa zaradili ako open-source na Git-Hub a vypustili NEO white paper.

Spoločnosť prešla v roku 2017 rebrandigom s víziou, ktorá mala znamenať most medzi minulosťou a budúcnosťou. Využívajúc staré známe postupy a technológie začali vytvárať už pod názvom NEO “inteligentnú ekonómiu”, ako ju nazvali. Spoločnosť Onchain dokonca svojho času rozdávala 1 Ontology token (ONT) za každých 5 NEO.

Platforma

NEO je platformou, na ktorej môžu vznikať ďalšie a ďalšie decentralizované blockchain aplikácie. Ak vidíte podobnosť s dobre známou Ethereum platformou, nemýlite sa. NEO má takisto možnosť vývoja a nasadenia takzvaných smart kontraktov. V porovnaní s Ethereom, ale neobmedzuje vývojárov na programovanie v jednom programovacom jazyku (Solidity), ale umožňuje tieto kontrakty písať hneď v niekoľkých dobre známych jazykoch C#, VB.Net, F#, Java, Kotlin, Python, GO, JavaScript. A pripravuje sa podpora pre ďalšie jazyky.

Samozrejme, že oba projekty sa odlišujú. NEO usiluje o vybudovanie platformy pre takzvanú inteligentnú ekonomiku (smart economy), kdežto ethereum je veľký inteligentný počítač. Ak vás zaujíma podrobnejšie, v čom je NEO iné ako Ethereum, odporúčame článok NEO vs. Ethereum Rozdiely v smart kontrakt platformách.

Súčasnosť

Aktuálne spoločnosť pracuje na dokončení zmien NEO 3.0. Ten by mal priniesť vylepšený Delegated Byzantine Fault Tolerance algoritmus, na ktorom NEO platforma stojí. Ďalej nás bude čakať redukovanie cien, za smart kontrakty, ktoré sú momentálne relatívne drahé pre ďalší rast platformy. Takisto prinesie zmeny, ktoré prispejú k väčšej stability a rýchlosti siete. Pre viac informácií vás nasmerujeme na článok road mapa vývoja NEO 3.0.

Ako z odmien za vlastnenie vyplýva, NEO funguje na proof of stake systéme.



Exodus a NEO

Kde nájdem peňaženku Exodus?

Peňaženku stiahnete z oficiálnych stránok projektu Exodus.

Ako začať staking?

Rovnako ako Algorand alebo ADA tokeny aj NEO si stačí poslať do peňaženky. Nič viac nie je nutné urobiť. Vaše NEO tokeny nie sú nijak blokované, čo znamená, že ich môžete používať bez obmedzenia. Nie každá kryptomena túto možnosť ponúka, preto je to v prípade NEO tokenov obrovskou výhodou.

Peňaženka Exodus a sekcia pasívnych príjmov (Rewards)

Ako a kde získam prvé NEO potrebné na staking?

O burzách, ktoré NEO predávajú sme písali v článku Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke.

Ak nechcete ísť na burzu a máte už nejaké kryptomeny v peňaženke Exodus je možné vymeniť inú kryptomenu za NEO rovno v Exoduse. Viď obrázok nižšie.

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň

Ako ukončiť staking alebo ako urobiť unstake?

Staking začína automaticky v momente, keď NEO máte vo svojej peňaženke. Nie je potrebné preto riešiť žiaden unstake. Pri iných kryptomenách je nutné čakať istý čas, niekedy až niekoľko dní, kým proces unstakingu prebehne. V prípade tokenu NEO je to otázkou niekoľkých sekúnd.

Ako si pripíšem zarobené kryptomeny?

Je nutné stlačiť tlačidlo Claim a následne sa zarobené kryptomeny pripíšu na účet vašej peňaženky.



Peňaženka Exodus claim GAS tokenov

Peňaženka Exodus a proces výberu pasívneho príjmu s NEO tokenmi

Vstup do okna s pasívnymi príjmami GAS v peňaženke Exodus

Peňaženka Exodus a práve prebiehajúci proces výberu pasívneho príjmu GAS

Peňaženka Exodus a úspešne ukončený výber pasívneho príjmu GAS

Rovnako ako v prípade Algorandu aj v prípade NEO tokenu platí, že ak môžete, vyberajte vaše zisky v podobe NEO tokenov čo najmenej. Ušetríte na poplatkoch.

Minimum NEO potrebných na staking

Keďže staking je automatický, neexistuje žiadne obmedzenie v podobe minimálneho množstva NEO v krypto peňaženke.

Minimum GAS potrebných na výber

Najmenej je možné vybrať 0.0011 GAS, pretože poplatok za transakciu, ktorá vám dopraví vaše GAS tokeny do peňaženky je 0.001 GAS. Tento poplatok nemôže byť zaplatený zo zisku, musíte takéto množstvo GAS už mať v peňaženke, teda si ho tam poslať pred výberom.

Potrebujete GAS tokeny, aby ste mohli vybrať vaše pasívne príjmy GAS.

Nedostatok GAS tokenov na výber pasívnych príjmov GAS.

Je potrebné mať otvorenú peňaženku Exodus?

Peňaženku môžete kľudne zavrieť. Kryptomena GAS vám bude pribúdať do peňaženky aj tak.

Za to, že stakujete NEO tokeny získavate pasívny príjem vo forme GAS tokenu.



APY (Annual Percentage Yield)

Definíciu a vysvetlenie toho, čo je APY som uviedol v článku Algorand a pasívny príjem.

APY pre NEO je momentálne na úrovni 4,89%. APY sa časom mení, nie je to konštantné číslo.

APY je oveľa vyššie ako úroky v tradičných bankách, čo je skvelé. Navyše svoju investíciu máte pod kontrolou práve vy v peňaženke, nie banka. Odtiaľto plynie aj nedostatok a to ten, že o bezpečnosť investície teda o bezpečnosť Exodusu vo vašom počítači sa staráte vy (zálohy, hack útoky...). V porovnaní s eurom sú kryptomeny veľmi volatilné, čo znamená, že vaša investícia sa zhodnotí 4,89% ročne, ale je možné , že cena za mincu poklesne / porastie veľmi výrazne.



Konkrétny príklad a varovanie

Povedzme, že nakúpite NEO v hodnote 1000 eur a hodnota jedného NEO a GAS sa celý rok nezmení. Pri zhodnotení 4,89% budete mať na konci roka NEO v hodnote približne 1000 EUR a GAS tokeny v hodnote 48,9 EUR. Realita výnosov a strát môže byť absolútne iná pokiaľ cena tokenov NEO a GAS vyrazí hore a opäť iná no menej prívetivá, keď sa rozhodne ísť opačným smerom.

Peňaženka Exodus ponúka rýchly prepočet ziskov avšak v danej kryptomene. Ak by sme kúpili 1000 NEO tokenov, zisk za 12 mesiacov pri aktuálnych percentách by bol 627,05 EUR.

NEO passive incomes with exodus

Napriek menším očakávaným výnosom GASu z vlastnenia Nea, spoločnosť neustále napreduje a nie nadarmo sa jej kryptomene hovorí aj “čínske Ethereum”, ktoré teda už vo svete krypto niečo znamená.

Pripravované NEO 3.0 sľubuje množstvo vylepšení, ktoré môžu celú platformu posunúť omnoho ďalej. A ktovie možno najbližšie až si budeme za zárobok z Neo tokenov kupovať kávu, bude to na pláži v Kolumbii.

V prípade, že sa vám článok páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi na vašich sociálnych sieťach. Napíšte nám do komentára o svojich skúsenostiach s pasívnym príjmom alebo podobnými kryptomenami.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať alebo napíšte nám otázku do komentára nižšie.

Nenesieme žiadnu zodpovednosť za vaše prípadné finančné straty. Články sú výlučne informačného charakteru. Každý by mal obchodovať na vlastnú zodpovednosť a s peniazmi, ktoré je ochotný stratiť.

Ďalšie populárne články

6.11.2021 - 100+ Ethereum decentralizovaných aplikácií roku 2021
28.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Vechain ako eurá v banke
21.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ADA (Cardano) ako eurá v banke
14.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ATOM (COSMOS) ako eurá v banke
7.2.2021 - 15 proof of work algoritmov poháňajúcich kryptomeny alebo ako funguje ťažba kryptomien
2.1.2021 - Prvá kryptomena nie je Bitcoin
17.1.2021 - Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke
27.1.2021 - Ako pasívne zarábať s kryptomenou Algorand držanou v peňaženke Exodus
Novinky o kryptomene NEO
Metaverzum novinky
Play to earn novinky
Krypto aktuality 1 2 3 4 5


Folgen Sie uns in den sozialen Medien

kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram kryptotipy.sk Twitter kryptotipy.sk Medium kryptotipy.sk RSS feed

Zdroje







Späť