kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram Ledger Nano X Trezor T Keep Key

Ako pasívne zarábať s kryptomenou Algorand držanou v peňaženke Exodus



27.1.2020 (aktualizované 15.11.2021)     Späť
Algorand passive incomes with exodus



“Najbohatší ľudia sveta hľadajú a budujú siete. Všetci ostatní hľadajú prácu.”, povedal raz Robert Kiyosaki.

Hľadať a budovať siete. Tento citát možno chápať naozaj rôzne a verím, že aj každý z nás si ho vyloží po svojom. Avšak všetkých z nás by mal nakopnúť k nachádzaniu možností a spôsobov ako si finančne prilepšiť. Či už to budú cesty nové alebo vychodené, overené... nech sa z nich nevraciame na prázdno.

Keď ste sa už rozhodli nakupovať kryptomeny a trošku sa zahrať na tomto novom, čerstvo pokosenom ihrisku. Prečo zarábať len za ich lacný nákup a drahý predaj? Okrem toho, že to teda vôbec nie je jednoduché a že mnohí z nás sa na týchto trhových výkyvoch popálili alebo minimálne nevyužili naplno ich potenciál, sa to dá robiť aj inak.

Proof of stake, ako sme už v spomínali pri predstavení peňaženky Exodus , či v článku o kryptomene Neo, nás dokáže odmeniť jednou kryptomenou za to, že vlastníme inú. Niečo ako dva v jednom. Ako keď máte k menu nápoj grátis. Tento drink vám pri troche šťastia môže uhasiť smäd po zárobkoch, na ktorých tvorbe sa nemusíte ani nijak zvlášť pričiniť.

Exodus patrí medzi takzvané hot peňaženky. Ak je vaším cieľom maximálna bezpečnosť vaších kryptomien, pozrite si takzvané cold peňaženky ako napríklad Trezor One. , jeho novšiu verziu Trezor T , Nano ledger X alebo KeepKey .

Exodus ponúka takýchto kryptomien niekoľko a jednou z tých “štedrejších” je práve Algorand.



Čo je to Algorand?

História

Prvý blok Algorandu bol vyťažený 11. júna 2019. Za projektom stojí nadácia Algorand, v jej čele je profesor MIT Silvio Micali, ktorý je majiteľom Turingovej ceny (niečo ako Nobelová cena v IT sektore) za položenie základov modernej kryptografie založenej na verejnom kľúči. Spoločne s úspešnými biznismenmi – Steveom Kokinsonom, spoluzakladateľom firmy Fuze a W. Seanom Fordom, bývalým šéfom marketingu v LogMeIn sú najvýznamnejšími predstaviteľmi Algorand projektu.

Problémy, ktoré Algorand rieši

Algorand sa snaží riešiť súčasné problémy kryptomien. Ide o problémy s bezpečnosťou, nedostatočnou decentralizáciou a slabou škálovateľnosťou.

Nedostatočná decentralizácia

Nedostatočnú decentralizáciu rieši Algorand tak, že každý bez rozdielu má právo zúčastniť sa na procese navrhovania a schvaľovania blokov pokiaľ vlastní aspoň 1 ALGO.

Nedostatočná bezpečnosť a škálovateľnosť

Je zabezpečená algoritmom Verifable Random Functions (VRF) , ktorý zaručuje, že bude zvolený vždy len jeden držiteľ ALGO, ktorý má právo navrhnúť nový blok. Rovnako tak náhodne za pomoci VRF je vybraná komisia 1000 nodeov, ktorá daný blok overí. Proces tvorby nového bloku a distribúcia trvá cca 4 - 5 sekúnd. Pre zaujímavosť Bitcoinu to trvá 10 minút.



Exodus a Algorand

Kde nájdem peňaženku Exodus?

Peňaženku stiahnete z oficiálnych stránok projektu Exodus.

Ako začať staking?

Stačí si poslať kryptomenu Algorand do peňaženky. Nič viac nie je nutné urobiť. Vaše Algorandy nie sú nijak zablokované, čo znamená, že ich môžete používať na platenie, presuny ... Nie každá kryptomena túto možnosť ponúka, preto je to v prípade Algorandu obrovskou výhodou. Túto výhodu neblokovaných tokenov môžete uplatniť aj v prípade NEO a ATOM tokenov a zároveň ich stakovať a pasívne zarábať.

Peňaženka Exodus a sekcia pasívnych príjmov (Rewards)



Ako a kde získam prvé ALGO potrebné na staking?

O burzách, ktoré Algorand predávajú sme písali v článku Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke .

Ak nechcete ísť na burzu a máte už nejaké kryptomeny v peňaženke Exodus, je možné pohodlne vymeniť kryptomenu za kryptomenu rovno v Exoduse. Viď obrázok nižšie.

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň



Ako ukončiť staking alebo ako urobiť unstake?

Staking začína automaticky v momente, keď Algorand máte vo svojej peňaženke. Nie je potrebné preto riešiť žiaden unstake. Pri iných kryptomenách totižto je nutné čakať istý čas, niekedy až niekoľko dní, kým proces unstakingu prebehne. V prípade Algorandu je to otázkou pár sekúnd.

Ako si pripíšem zarobené kryptomeny?

Je nutné stlačiť tlačidlo Claim a následne sa zarobené kryptomeny pripíšu na účet vašej peňaženky.

Peňaženka Exodus a claim tlačidlo Claim

Peňaženka Exodus claim Algorand

Peňaženka Exodus a proces výberu pasívneho príjmu Algorand

Peňaženka Exodus a práve prebiehajúci proces výberu pasívneho príjmu Algorand

Peňaženka Exodus a úspešne ukončený výber pasívneho príjmu Algorand

Z toho plynie jedno odporúčanie. Ak môžete vyberajte vaše zisky v podobe Algorandov čo najmenej. Ušetríte na poplatkoch.

Minimum ALGO potrebných na staking

Keďže staking je automatický neexistuje žiadne obmedzenie v podobe minimálneho množstva ALGO v krypto peňaženke.

Minimum ALGO potrebných na výber

Najmenej je možné vybrať 0.0011 ALGO, pretože poplatok za zrušenie stakingu (v skutočnosti poplatok za akúkoľvek transakciu) je 0.001 ALGO.

Je potrebné mať otvorenú peňaženku Exodus?

Penaženku môžete kľudne zavrieť. Kryptomena ALGO vám bude pribúdať do peňaženky aj tak.

Pasívny príjem

Pri rôznych iných kryptomenách, ktoré pasívny príjem podporujú zarábate špeciálnu kryptomenu na to určenú. Pre Algorand to neplatí. Stakujete ALGO a získavate takisto ALGO.



APY (Annual Percentage Yield)

S peňaženkou Exodus budete zarábať spôsobom, ktorý sa nazýva APY. Investopedia definuje pojem APY ako skutočnú mieru návratnosti získanú z vkladu alebo investície, ktorá zohľadňuje účinok zloženého úroku. Na rozdiel od jednoduchého úroku sa zložený úrok počíta pravidelne a suma sa okamžite pripočíta k zostatku.

Pozor ! APY nie je konštantné číslo, vyrátava sa algoritmicky v každej sieti inak, čiže sa bude v čase meniť.

APY pre Algorand je momentálne na úrovni 6,38%.



Pár postrehov

APY je oveľa vyššie ako úroky v tradičných bankách, čo je skvelé. Navyše svoju investíciu máte pod kontrolou práve vy v peňaženke, nie banka. Keďže peňaženka je vaša o jej bezpečnosť a teda aj bezpečnosť investície sa staráte vy (zálohy, hack útoky...). V porovnaní s eurom sú kryptomeny veľmi volatilné, čo znamená, že vaša investícia sa zhodnotí 7,49% ročne, ale je možné , že cena za mincu poklesne / porastie veľmi výrazne.



Konkrétny príklad a varovanie

Povedzme, že nakúpite Algorand v hodnote 1000 eur a hodnota jedného ALGO sa celý rok nezmení. Pri zhodnotení 6,38% budete mať na konci roka ALGO v hodnote približne 1063,8 EUR ( keďže ide o APY ). Ak pôjde cena 1 ALGO hore, budete na tom samopzrejme lepšie. Ak však cena ALGO mince klesne, môže sa stať, že celková hodnota všetkých ALGO v peňaženke na konci roka bude nižšia ako 1000 eur. Napriek tomu, že počet ALGO mincí bude vyšší. Tak to už s kryptomenami býva. Vyberajte kryptomeny, ktoré kupujete s rozvahou. Pokiaľ kryptomenu nepredáte strata ani zisk nie sú realitou.


Peňaženka Exodus ponúka rýchly prepočet ziskov avšak v danej kryptomene. Ak by sme kúpili 1000 ALGO, zisk za 12 mesiacov pri aktuálnych percentách by bol 53,35 EUR.

Algorand passive incomes with exodus

Či ste teda konzervatívnejší (ak to je pri kryptomenách vôbec možné) alebo radi riskujete, takéto zapĺňanie peňaženky kryptomenami zdarma, by vám mohlo pomôcť vytvárať vlastnú sieť ciest k pasívnemu príjmu.

V prípade, že sa vám článok páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi na vašich sociálnych sieťach. Napíšte nám do komentára o svojich skúsenostiach s pasívnym príjmom alebo podobnými kryptomenami.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať alebo napíšte nám otázku do komentára nižšie.

Nenesieme žiadnu zodpovednosť za vaše prípadné finančné straty. Články sú výlučne informačného charakteru. Každý by mal obchodovať na vlastnú zodpovednosť a s peniazmi, ktoré je ochotný stratiť.

Ďalšie populárne články

6.11.2021 - 100+ Ethereum decentralizovaných aplikácií roku 2021
28.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Vechain ako eurá v banke
21.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ADA (Cardano) ako eurá v banke
14.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ATOM (COSMOS) ako eurá v banke
7.2.2021 - 15 proof of work algoritmov poháňajúcich kryptomeny alebo ako funguje ťažba kryptomien
2.1.2021 - Prvá kryptomena nie je Bitcoin
17.1.2021 - Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke
31.1.2021 - NEO-spôsoby ako pasívne zarábať
Algorand novinky
Metaverzum novinky
Play to earn novinky
Novinky 1 2 3 4 5


Folgen Sie uns in den sozialen Medien

kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram kryptotipy.sk Twitter kryptotipy.sk Medium kryptotipy.sk RSS feed

Zdroje







Späť